fredag 1. mai 2015

Vinterstengt, av Jørn Lier Horst

Høsttåka ligger tett over kystlandskapet, og hyttene står med blinde vinduer mot den blygrå sjøen. Ove Brakkerud skal ha en siste rolige helg på sommerstedet før vinterstengningen. Men han kommer frem til en hytte i kaos, herjet av innbruddstyver. Og på nabohytta: en mann mishandlet til døde.

Politiførstebetjent William Wisting har sett groteske drap før. Men desperasjonen han er vitne til i Stavern denne høsten, er ny for ham. Som om noen har alt og vinne, og veldig lite å tape. Derfor er det mot hans vilje at datteren Line slår seg ned på en hytte ute i havgapet. Uroen blir ikke mindre etter hvert som de finner flere ille tilredte lik i den forlatte skjærgården. Og fra himmelen faller det døde fugler.

 
I denne kriminalromanen greier forfatteren og holde spenningen oppe gjennom hele boka. Stadig nye mysterier, lik som forsvinner, og hendelser som etterforskerne ikke får til å passe inn i puslespillet. De føler seg sikre på at det dreier seg om et hytteinnbrudd som gikk galt, men det dukker stadig opp nye lik, og det tyder på at dette dreier seg om noe mye større. Og hva med alle de døde fuglene? Er fugledøden forårsaket av stress utløst av politihelikopterne, slik noen forskere hevder, eller dreier det seg om noe helt annet.

Line, politietterforsker Wistings datter, gjør det slutt med samboeren Tommy. Han kommer stadig hjem seint på natta, og har for mange hemligheter. Nå er hun lei, og reiser til farens hytte i Stavern. Hytta ligger ikke langt fra åstedet og William Wisting er ikke begeistreet for at datteren bor alene der ute. Line er journalist, og snubler tilfeldigvis over et lik, da hun går tur ute på svabergene. Det skal etter hvert vise seg at hennes nyskjerrighet og journalistiske egenskaper skal bidra til å nøste opp i mysteriet.  




Blogglisten hits

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar