mandag 10. mars 2014

TIRSDAGSDAMENE - reisen til Lourdes. Av Monica Peetz

"Tirsdagsdamene reisen til Lourdes" av Monika Peetz Jeg anbefaler boken på det varmeste! En skikkelig feelgood bok, personer å bli glad i, og et par komiske situasjoner å humre av. Likevel, jeg hadde ventet meg mer humor. Boken har det meste, og jeg kommer til å lese de andre bøkene om tirdagsdamene!!

Fem kvinner ble venninner gjennom et franskkurs for femten år siden. Hver første tirsdag i måneden har de treft hverandre på den samme kafeen, og hvert år har de hatt en felles utflukt. Hadde de tilfeldigvis møtt på hverandre i dag, hadde de neppe endt opp som venninner så forskjellige er de. Eva, firebarnsmor og husmor, ordner opp og gjør alt for både ektemann og barn. Caroline er en karrierekvinne og dyktig advokat, gift med en lege. Kikki, er designer, men sliter med å bryte gjennom karrieremessig. Hun er singel, og har hatt flere flyktige forhold bak seg, blant annet med sjefens sønn, og drømmer om den store kjærligheten. Estelle er gift med en apotekkonge, hun er ei fin frue, med personlig shopper og prangende stil, med mottoet; "Vis hva du har.Hva er vitsen med å være rik hvis ingen så det?" Så er det Judith. En usikker sekretær med et ekteskap og flere samboerskap bak seg. Hun flyttet hjemmefra som sytteåring, men har aldri kjøpt sin egen seng, da hun alltid har bodd hos en kjæreste eller ektemann.
Arne er Judiths ektemann. Venninnene bytter på å sitte sammen med Judith ved Arnes sykeseng. Arne dør av kreft, og Judith er handlingslammet av dyp sorg i mange måneder. Omsider begynner hun å rydde i Arnes personlige eiendeler og finner en dagbok. I dagboken har han skrevet om sin pilegrimsvandring på Jacobsveien til Lourdes, men på grunn av sykdommen greier han ikke å fullføre. Judith ønsker å følge i Arnes fotspor og fullføre vandringen for ham, og venninnene bestemmer seg for å bli med henne.
Med fem så ulike personligheter tett på hverandre, døgnet rundt, i flere dager, er det duket for opphissede diskusjoner, konflikter og noen komiske situasjoner. Caroline oppdager etter kort tid at noe ikke stemmer med dagboken, og det blir klart at Arne hadde en hemmelighet. Gjennom venninnenes leting etter Arnes hemmelighet, avsløres det at det var flere enn ham som hadde noe å skjule. Vennskap, utholdenhet og tålmodighet settes på prøve.De får rikelig med tid til å tenke over livet sitt, og det skal vise seg at ingenting blir som før etter denne pilegrimsvandringen.
Forfatteren beskriver fem ulike karakerer så godt og varmt at jeg blir ordentlig glad i disse damene. Språket er enkelt, setningene og avsnittene er korte. Jeg ble fort ferdig med denne boken, men savnet venninnene, da jeg la boken fra meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar