lørdag 15. mars 2014

DJEVELANGER, av Frode Granhus


Umulig å legge fra seg denne boka!!! Anbefales på det sterkeste!
Sjelden jeg kommer over en bok som er spennende fra første til siste side. Jeg har lest mange krim- og spenningsbøker, men hittil topper "DJEVELANGER". Frode Granhus har tidligere gitt ut "stormen" og "malstrømmen", med henholdsvis stjerningskast fem og seks. Jeg har lest påstander om at "malstrømmen" er Granhus sin beste og mest spennende bok! Er det mulig da? Kan en bok bli mer drivende intens enn det "DJEVELANGER" viser seg å være? Jeg må lese de andre bøkene til Frode Granhus, og det blir interessant og følge hans forfatterskap!
Ida vinker til mamma og triller avsted med dukkevogna si. Hun holder seg alltid i nærheten av hjemmet. De bor i en liten bygd ved Lofotkysten. Alle kjenner alle her. Ida går aldri ned til sjøen, for hun er livredd vannet. Hun liker å trille tur med dukkene sine og plukke blomster. Det er en dirrende varm sommerdag og det har vært tørke i lang tid. Idas mor får en ubehagelig fornemmelse ikke lenge etter at Ida gikk hjemmefra. Hun går ut å kikker, men Ida er ikke å se. Angsten hennes begynner å presse på, og hun begynner å rope, løpe og banke på på hos naboer. Ida er søkk vekk og ingen har sett henne.
Politietterforskerne Rino og Guro ved politihuset i Bodø tar saken, og det haster. Ida er nemlig hyperallergisk og kan bare spise den maten moren tilbereder til henne. Ida er kidnappet, og vi følger vekselvis etterforskningen og Idas situasjon. Idas redsel, tanker og fortvilede lensel etter mamman sin. Det avdekkes gradvis hva kidnapperen gjør med Ida, og undres veldig på hva slags plan han har og hvem denne personen er. Ida er i livsfare og politiet famler i blinde. I letingen etter Ida, graves gamle uløste bortføringssaker frem, og vi det viser seg at det er flere i bygda som bærer på mørke hemmeligheter, men hva er sammenhengen med Idas bortføring? Greier de å redde Ida før det er for seint?
Historien får en overraskende vending mot slutten. Det viser seg at ting ikke er som vi tror, men likevel greier forfatteren å fremstille svarene som troverdige. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar